Kävi niin, että pakettiauton perästä tipahti kuvan mukainen merkki. Voi murheen päivää. Eihän autoilusta mitään tule, jollei takana tulevatkin tajua millä sitä maantietä taitetaan! Uusi pitäisi siis löytää jostakin. Koska Käikäleet-blogi seuraa aina voidessaan kaikki tarttis aina tehrä ite -prinsiipiä, on syytä tutustua hiukan modernempeihin valmistusmenetelmiin.

3D-tulostus on vähän kuin tulostamista, muttei kuitenkaan. Tulostinpää sylkee CAD-tietokonemallin antamien tietojen pohjalta 0,18 millimetriä paksuja kerroksia päällekkäin, ja näistä päällekkäisistä kerroksista sitten hiljalleen muodostuu valmis kappale. Koulumme omistama tulostin oli maksanut sen parikymmentätuhatta euroa. Käyttäminenkään ei ole ihan ilmaista, sillä käytettävä muovi maksaa neljääkymmentä euroa kilolta.

Ei kai auta kuin ryhtyä toimeen. Kuvien perusteella oli aika helppo hahmotella lätkän muoto ja mitat. Tarvittaessahan mittoja voi vielä skaalata ennen tulostamista, jos siltä tuntuu.

Tulostamiseen käytin valkoista muovia, koska sen väristä sattui olemaan koneeseen valmiiksi ladattuna. Kaarevaksi tarkoitetusta pinnasta näkee selkeästi 0,18 mm korkeat "portaat".

Hioin pinnan hiekkapaperilla ja tarjosin siihen erinäisiä kerroksia maalia. Pari päällimmäistä laitoin "kromimaalilla", jolle tosin ei luvattu oikein minkäänlaista säänkestävyyttä. Saas nähdä, miten käy.

Viimeimmäksi sitten pikaliimasin merkin takaluukun oikeaan reunaan omalle paikallensa.

Jotenkin vain syyhyää, että meniköhän tää nyt ihan...oikein...