Ilmoitus puhukoon itse puolestansa. Korostus on omani.

"Albertin herkku on Helsingin Punavuoressa sijaitseva pienehkö K-market. Vahvuutemme on monipuolinen valikoima, paikalliset tuotteet, luomuvalikoima sekä palvelutiskin lounastuotteet. Olemme Helsinkiläinen kyläkauppa, jonne on helppo tulla vähän erikoisemmankin ostosidean kanssa.

Etsimme nyt joukkoomme osa-aikaista kaupan alalla jo työskennellyttä henkilöä, joilla on motivaatiota ja taitoa toimia pienen kaupan monissa eri tehtävissä. Alussa työvuorot painottuvat iltoihin ja viikonloppuihin mutta työaika muokattavissa osin myöhemmin yhteisillä sopimuksilla. Toivomme että hakijoilla olisi myös tarvittaessa mahdollisuus aamu - ja päivävuoroihin silloin tällöin. Työnkuvaan kuuluu kaikki kaupan tehtävät : kassa, hyllytys, järjestys ja siisteys, asiakaspalvelu ja palvelutiskillä työskenteleminen. Lisäksi kaupassamme on Veikkauksen piste.

Hakijoilla odotamme kokemusta kaupan alalta, sujuvaa Suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, 18- vuoden ikää ja hygieeniapassia. Arvostamme lisäksi kielitaitoa ( ruotsi, englanti ), ikärajapassia, Veikkauksen peliosaamista, ATK taitoja ( MS Office, kaupan SAP , Keskon kassajärjestelmä ) sekä tietenkin halua tehdä töitä.

Tarjoamme hakijoille monipuolisen pienen kaupan työympäristönä, osaamisen kehittämistä ja mukavat työkaverit. Lisäksi työntekijä saa henkilökuntaedut."

Vastasin ilmoitukseen näin:

Hei!

Satuin huomaamaan ilmoituksenne internetin ihmemaailmassa ( http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7883747&index=74&anchor=7883747 ). Huomasin myös, että odotatte hakijalta "sujuvaa Suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa". Nyt kun tälle linjalle on lähdetty, niin mainittakoon, että 'helsinkiläinen' kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, yhteen henkilöön viitataan sanalla 'jolla' eikä 'joilla', suomen kieli kirjoitetaan pienellä ässällä, '18 vuoden ikä' ilman väliviivaa, 'hygieniapassi' yhdellä e:llä ja 'ATK-taito' väliviivan kanssa.

Jotain saattoi unohtuakin, mutta yhteenvetona käytettäköön vanhaa suomalaista sananlaskua: "Siitä puhe, mistä puute."